Magyarország kúl

Mit esznek rajtunk a külföldiek – a gulyáson kívül?

Ami fontos ma: nem a romkocsma.

A Budapesti Metropolitan Egyetem kutatást készített arról, mit szeretnek bennünk az itt tanuló külföldi diákok. Talán senkit nem ér sokkoló meglepetésként, hogy az ételek terén a gulyást, látványosságok közül a Parlamentet emelték ki kedvencként, a legkülönlegesebb hungarikumnak pedig a paprika ízét tartják.

A 250 hallgató megkérdezésén alapuló – nyilván nem reprezentatív – kutatásból kiderül, hogy mik a legpozitívabb dolgok, amik az itt tanuló diákok eszébe jutnak, ha magyarországi élményeikről kérdezik őket.

Bűbájos főváros

Szintén nem túl nagy breaking, hogy a megkérdezett külföldiek nagy része varázslatosnak látja Budapestet. Országház, Budai Vár, Szent István Bazilika – a külföldi diákok leginkább ezekért a látványosságokért vannak oda. Nagyra értékelik a multikulturális környezetet és a jó közbiztonságot is.

Az aktuális hírek fényében izgalmas, hogy a külföldi hallgatók imádják a budapesti tömegközlekedést: kedvező árúnak tartják, és a szervezettségére sem volt panaszuk.

Nézzük a gasztro-rangsort: a válaszadók szemében (de leginkább szájában) a gulyásleves a magyar konyha csúcsa, a paprikás csirke a második helyezett, a lángosnak ezúttal a bronzérem jutott.

MTI Fotó: Balázs Attila

Fesztivál: yes, romkocsma: no

Még ha az adatok nem is reprezentálják a Magyarországra érkezők bulizási szokásait, mégis van itt egy meglepő adat: a felmérés szerint a külföldi diákok sokkal kevésbé kedvelik a romkocsmákat, mint magyar kollégáik. Ha buliról és koncertekről van szó, akkor a vendégdiákok inkább zenés klubokban töltik az éjszakákat. Változatosnak tartják a kulturális programokat és imádnak fesztiválozni. Bulitérképükön a Bazilika környéke a legnépszerűbb, majd a Deák tér, illetve a Kazinczy utca következik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top