Magyarország kúl

4 milliárdért építenek szállodát Nyíregyházán

Letették egy négycsillagos szálloda alapkövét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn szerdán, a 4 milliárd forint értékű beruházás a következő turisztikai szezonra készül el.

Azt írja az MTI-re hivatkozva a Turizmusonline, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közölte, hogy a fejlesztés költségének nagyobb részét, mintegy 3,1 milliárd forintot a Modern városok program keretében a kormány biztosítja, a fennmaradó összeget a város önerőből fedezi. “Azért indította a kabinet ezt a programot, hogy segítségével mind a 23 megyei jogú város gazdaságfejlesztési központtá válhasson” – tette hozzá az államtitkár, illetve azt is elmondta, hogy Nyíregyháza esetében ez összesen 54 milliárd forint értékű beruházást jelent, ennek a fejlesztési csomagnak egyik meghatározó eleme ez a szállodaberuházás.

A magyar GDP-nek és a foglalkoztatásnak jelentős részét adja a turisztikai ágazat, Nyíregyháza pedig nemcsak a belföldi turizmusnak, hanem a külföldi vendégeknek is az egyik célállomásává vált.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta, a 100 ezernél több lakossal rendelkező városok között Nyíregyháza volt az egyetlen, ahol nem volt legalább egy négycsillagos, száz szobás hotel. Hangsúlyozta, a most épülő szálloda hazai forrásból valósul meg, a 900 millió forintos önrészt pedig az OTP Bank segítségével biztosítja a város.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top