Magyarország kúl

Utolérheti Schwarzeneggert a pécsi testépítő

Major Zsolt testépítő ötödjére is megpróbálja elhozni a Mr. Universe címet. Ez éppen annyi, mint amennyiszer Arnold Schwarzeneggernek sikerült a kiérdemelnie a címet.

Major Zsolt 16 éves kora óta foglalkozik testépítéssel, mostanra már profi szinten képviseli a műfajt. A pécsi férfi négyszeres világbajnok, utoljára tavaly hozta el Hamburgban a Mr. Universe címet.

A sportoló a PécsMa.hu interjújában azt mondja, hogy ötödjére is megpróbálja behúzni a legjobbnak járó elismerést, ezzel pedig utoléri egykori példaképét, Arnold Schwarzeneggert is, aki szintén ötször hozta el a Mr. Universe címet.

A verseny közeledtével Zsolt átáll az egyre szigorúbb diétára, ennek a legnehezebb része az, amikor már a sót is el kell hagynia az étrendjéből. A testépítő senkinek nem ajánlja a szteroidok használatát, főként nem a fiataloknak, szerinte megfelelő edzésekkel és táplálkozással is nagyon szép eredményeket lehet elérni.

Mint mondja, a Universen magasság szerint csoportosítják a versenyzőket, a súly nem számít, inkább az arányokat, a kidolgozottságot nézik. Az esztétikai látványt fokozandó a színpadra állás előtt befújják a versenyzők testét barnítóval, így a reflektorfényben a tónusok sokkal jobban látszódnak – árulja el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top