A világ legjobbja lehet a gyenesdiási csokifagyi

Második helyezést ért el a Gelato World Tour fagylalt világverseny európai döntőjében a gyenesdiási Somogyi Renáta csokoládéfagylaltja. Az édesség jó úton halad afelé, hogy a világ legfinomabb fagyija legyen.

A gyenesdiási Bringatanya il mio cioccolato (magyarul: az én csokoládém) nevű fagylaltja az egyik európai résztvevője lehet a szeptemberi világdöntőnek, miután 2. helyezést ért el a fagyi-világverseny, a Gelato World Tour európai döntőjében.

A fagylalt Somogyi Renáta receptje alapján készült. Az afrikai Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az édesség alapja, amihez a cukrász maracujagyümölcsöt tett, a tetejét pedig karamellizált ostyalappal és kakaóbabtörettel díszítette.

A Bolognában megrendezett versenyt egy holland cukrász nyerte mézes-joghurtos málnafagyijával.