Magyarország kúl

Megnyílik Pécs első kutyastrandja

Július 28-án nyílik meg Pécs és egyben Baranya megye első kutyastrandja. A fürdés itt a gazdiknak nem is lesz lehetséges, ezért csak a négylábúak után kell belépőt fizetni.

Pécs közelében, a hirdi horgásztónál nyit július végén a Baranya megyei kutyastrand – írja a Szabad Pécs.

A strand érdekessége, hogy nemcsak kutyabarát, de kifejezetten a kutyáknak szól, azaz a gazdik sajnos itt nem fürödhetnek (illetve csak saját felelősségre mártózhatnak meg). Ebből következik, hogy az ezer forintos belépőt is csupán a négylábú után kell fizetni.

A kutyastrand ötletgazdái kutyaruhák készítésével is foglalkoznak, sok állattartóval kerültek már korábban is kapcsolatba. Így értesültek arról, hogy a gazdik hiányolják a kedvenceik számára a fürdési lehetőségeket, ezért döntöttek végül úgy, hogy a horgászok által nem igazánhasznált halastavat megnyitják a kutyások előtt. A tó két éve lett kikotorva, ekkor alakítottak ki egy „tengerpartos” részt, ahol fokozatosan mélyül a víz, tehát az ebek könnyedén be tudnak sétálni. A teljesen körbekerített tóparton padok és mobil WC is van, emellett egy kisebb büfé is üzemel sörrel, üdítővel és kávéval.

Ez a nyár az ebekről szól

Talán soha nem voltak még ennyire fókuszban a kutyáink a fürdőzési lehetőségeiket illetően, mint idén nyáron. Korábban összeszedtük, hogy mely magyar strandokon  mártózhatnak meg az ebek, a balatoni kutyabarát fürdőző helyekhez pedig egy külön térkép és élménykalauz is készült. Idén nyáron egy eb sem marad szárazon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top