Magyarország kúl

Kertmozizni és reggeli tornázni is lehet majd a Strand fesztiválon

Jelentősen bővül idén a Strand fesztivál programkínálata, bár a megszokott zenei fesztiválokhoz képest egy kicsit más irányba kacsintgatnak a szervezők. A koncertek mellett például tábortüzet rakni, kertmozizni és kakaóval jutalmazott csoportos tornán is részt lehet majd venni augusztus végén Zamárdiban.

Augusztus 23. és 26. között rendezik meg Zamárdiban az ötödik Strand fesztivált, amelynek a zenei kínálatát (headlinerek: John Newman, Bastille, Parov Stelar) idén a szervezők egyéb programokkal próbálják meg felturbózni.

A nemrég kiküldött sajtóközleményük szerint új helyszín lesz a Strandon a #HelloHungary Terasz, ahol magyar fellépők, mint a Random Trip vagy a ByeAlex és a Slepp adnak majd koncertet. Kifejezetten baráti társaságoknak szánja a fesztivál a Nagy STRAND Kaland nevű programot, amely a rendezvénynek mind a négy napját magában foglalja: a nevezők az első napon kincsvadászatra indulhatnak, a másodikon tutajt építhetnek, a harmadikon felfedezésre indulnak, a negyediken pedig egy Ki-mit-tud?- jellegű megmérettetésen vehetnek részt, ha van kedvük.

Újdonság lesz, hogy lelkes önkéntesek a fesztiválon tábortüzet rakhatnak, és aki véletlenül nem akarna bulizni, az a Strand kertmozijában, minden este 11 után lazíthat 2-2 magyar filmre.

A fesztivál programjába beépítették a rendhagyó módon délre időzített „reggeli tornákat” is, amelyek végén kakaót fognak osztogatni a sátrukból idő előtt kimerészkedett, túlmozgásos fesztiválozóknak.

Zamárdiba a szervezők – közleményük szerint – kortárs művészeket is lehívtak, akik a Balaton négy napja alatt a tervek szerint összesen 500 alkotást fognak majd elkészíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top