Magyarország kúl

Az elszántak Brazíliából, Japánból jönnek Pécsre magyarul tanulni

Komoly megpróbáltatások elé nézhet az a 102 résztvevő, akik összesen 28 országból érkeztek Pécsre, hogy a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen magyarul tanuljanak.

Július 24-én kezdődik a 18. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem, amelynek keretében tényleg a világ minden tájáról érkeztek elszánt nyelvtanulók Pécsre.  Többek között brazilok, japánok, csehek, finnek, egyiptomiak, dél-koreaiak, oroszok, olaszok és amerikaiak is jelentkeztek, a nyári egyetemen összesen 102 részvevő fogja megpróbálni elsajátítani a nyelvünket – olvasható a Pécsi Tudományegyetem   honlapján.

Mint írják: öt nyelvi szinten zajlanak majd a tanórák, heti 40 tantermi és tantermen kívüli foglalkozás keretében. Egy csoportban 5-10 hallgató lesz, és ahogy Pelz Katalin, a nyári egyetem főszervezője fogalmaz: ennyi emberre három nyelvtanár is jut majd.

Így biztosítjuk a változatos tanulói környezetet, és módszertani eszközöket, ezen kívül a diákok részt vehetnek különböző klubokban, mint például sportklub, gasztroklub, filmklub vagy ritmusklub. Tapasztalt, szakképzett oktatóink évek óta dolgoznak együtt, többen közülük az órákon használt tananyag fejlesztésében is részt vettek”. 

A nyári egyetemen modellalapú oktatási módszert alkalmaznak, amelynek lényege, hogy különösen nagy hangsúlyt fektet az élőnyelvi tudás közvetítésére, a természetes nyelvhasználatra. A tantermi órákkal összehangolva, a résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken és kirándulásokon fedezhetik fel Pécs és környékének látnivalóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top