Magyarország kúl

Megállt a magyar futó, hogy felsegítse elesett társát

Pavuk Tíra az U-20-as Európa bajnokság 3000 méteres gátfutó számában segített társán, amivel lényegében feladta a versenyét.

A grossetói versenyen a 3000 méteres gátfutás döntőjében a szám nagy esélyese, Tóth Lili Anna vezetett, amikor megbotlott az egyik gátban és elesett. Nem mindenki tudta őt kikerülni, így a futó az esés és az ütközések miatt nem bírt felállni.

?Absolutely incredible scenes. Unbelievable sportsmanship? Hungary’s Tira Pavuk checks on fallen teammate in 3,000m steeplechase final

European Athletics (@europeanathletics) által megosztott bejegyzés, 2017. Júl 22., 09:13 PDT

A döntő másik magyar résztvevője, Pavuk Tíra ekkor ért oda társához, megállt és megpróbálta őt felsegíteni. A fiatal futó a Nemzeti Sportnak elmondta, próbálta biztatni társát, hogy álljon fel és menjen tovább, de Tóth azt mondta, hogy szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van.

Pavuk ezután becsületből tovább ment, a végén még előzni is tudott és a 12. helyen ért célba. “A célom az volt, hogy a döntőbe kerüljek, ez egyéni csúccsal sikerült, így elégedett vagyok” – nyilatkozta később. Tóth Lili Anna az esés során a fejét és a csípőjét ütötte meg, emiatt kórházba kellett őt szállítani, ahol agyrázkódás gyanújával bent is tartották – tájékoztatott Lengyák György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top