Magyarország kúl

Marlene és Dietrich remekelnek az utódnemzésben

A Fővárosi Állat- és Növénykert két kaffer szarvasvarja igazi sztároknak számítanak a park állatai között, már ami a sikeres családalapítást illeti. A Marlene és Dietrich (sic!) névre hallgató madarak nászából már több fióka is született.

A Kelet-, Délkelet- és Dél-Afrikában őshonos kaffer szarvasvarjak (Bucorvus leadbeateri) a budapesti állatkertben a zebrák szomszédságában láthatók. Marlene és Dietrich az utóbbi időben kíváló szülőknek bizonyultak: az elmúlt bő fél évtizedben négy fiókát neveltek fel sikeresen. Közülük egy madár 2012-ben egy holland állatkertbe került, egy másik felcseperedett fióka 2014-ben Debrecenbe utazott, kettő pedig nemrégiben lett a Győri Állatkert lakója.

Marlene és Dietrich idei fiókája januárban kelt ki a tojásából, és most már a látogatók is láthatják az új jövevényt a kifutóban. Azt egyelőre az állatkert még nem tudta megállapítani, hogy a fióka milyen nemű, ez ugyanis ránézésre nem látszik, a szakemberek legegyszerűbben a tollból vett minta laboratóriumi vizsgálata nyomán tudjuk majd megmondani. Így egyelőre a fiókának nincs neve se.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top