Magyarország kúl

Megvan már, hogy hol eresztesz le a hétvégén? Hát persze, hogy a Campuson!

Az a helyzet, hogy az idei Campus fesztivál utolsó két napján fellép majd a Prodigy meg a Quimby is, de hát láttunk már ilyet. Néhány sátorral odébb viszont egy rakás izgalmas, új magyar zenekarra bulizhatunk! Debrecen ezúttal egész erős lett a hazai felhozatal tekintetében, így a Campus hétvégéjére mi is a feltörekvő magyar titánok közül válogattuk ajánlónkat.

Jó programnak ígérkezik a hétvégén vonattal elzötyögni vagy elkocsikázni Debrecenbe a Campus fesztiválra, bár igaz ugyan, hogy nem a headlinerek miatt. A nagyszínpados koncertek közül kevés van, ami az újdonság erejével hatna ránk: a Prodigy kismilliomodjára jár Magyarországon, illetve a Quimby, a Wellhello, a Magna Cum Laude, és Rúzsa Magdi is nagyszínpados műsorral készülnek.

Bár ők a húzónevek, de egy Kiscsillag és 30Y között (vagy helyett) érdemes a fesztivál többi helyszínén is keresgélni, és belehallgatni néhány remek, másik hazai zenekarba, akik frissek és ropogósak, és feltörekvők lévén még nem lehetnek headlinerek.

Pénteken a Dehir.hu színpadán például egymás követik majd az ilyen bandák. Este fél hattól játszik a Ljubljana, ami egyébként egy debreceni zenekar, és annyira újak, hogy az első demofelvételük is csak idén májusban készült el.

Utánuk jön a csak szomorú-szörfrock zenekarként beharangozott Signore Crust, akik remélhetőleg – a zenében most amúgy is nagy divatját élő – tengerparti álmodozásos hangulatba utaztatják a közönséget. Ugyanitt lép fel a két éve felfedezett, a garázspunkot kedves retro dallamokkal keverő Dope Calypso, őket követi a Deep Glaze, az együttes kapcsán mintegy egzotikumként meg szokták említeni, hogy az alapítótagjai az ötvenes évek elején Magyarországra települt görög családok gyerekei. Nekik idén jelent meg az EP-jük:

Ha inkább olyan koncertekre mennél, ahol van lehetőség teli torokból énekelni, akkor irány az Atomerőmű Fénytorony Pódium. Itt a szombati napon a Kistehén, Péterfy Boriék, Szabó Benedek és a Galaxisok lépnek fel, pénteken pedig a Jónás Vera Experiment, Fran Palermo, a Middlemist Red, az Elefánt és a Hiperkarma szórakoztat.

A zene mellett érdemes időt szánni a csendes kulturálódásra is: a KULTer.hu helyszínén érdekes beszélgetések lesznek, pénteken például Bérczesi Robival, szombaton pedig Apey-vel az Apey & The Pea frontemberével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top