Magyarország kúl

A katamarán az új módi a Balatonon

Egyelőre még csak négy katamarán szeli a Balaton habjait, ebből pedig csupán egy kölcsönözhető.

Sorra jelennek meg a Balatonon a luxusszolgáltatások, közéjük tartozik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő katamarán is – írja a Híradó.hu.

Jelenleg csupán négy katamarán van a Balatonon, és ebből csak egy bérelhető, így még igazi ritkaságnak számít az utazás a különleges hajón. A katamarán kéttörzsű hajótestet jelent. Ezek a hajók két egyforma testből állnak, melyeket adott távolságra egymástól, párhuzamosan, két tartórúddal kötnek össze.

Kirchkeszner Péter hajóskapitány és üzemeltetési vezető szerint a katamarán szolgáltatás célcsoportja elsősorban céges csoportok, lány- és legénybúcsús társaságok. Tapasztalataik szerint gyakorlat nélkül ritkán merik elvinni a bérlők a katamaránt, jobban szeretik, ha kapitány is megy velük.

Elsőre nehezebbnek tűnik egy katamarán irányítását megtanulni, mint egy vitorlásét, de mivel stabilabb, egyszerűbb a feladat. Igaz, a sportvitorlások között a katamarán nagyobb sebességre képes, mint az egytörzsű hajók.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top