Magyarország kúl

Újra kinyit a legendás cukrászda a Rákóczi úton

Ismét lesz Hauer-krémes és marcipános-ananászos sütemény az augusztus második felében újranyitó Hauer-cukrászdában a Rákóczi úton.

Augusztusban újra kinyit a legendás Hauer cukrászda a budapesti Rákóczi úton – számolt be róla az Urbanista blog.

A cukrászda hatalmas területen, 1300 négyzetméren helyezkedik el, a Rákóczi úti bérházban három szinten terül el. Igaz, 1890-es megnyitásakor még korántsem volt ekkora. Néhány évvel később, amikor a tulajdonos, Kasselik Nándor meghalt, özvegye hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki gyors ütemben bővítette a helyet.

A cukrászdához uzsonnaterem, majd csokoládé- és bonbonüzem kapcsolódott, de a cukrászműhelyek mellett hatalmas rendezvényterem, bárról, sőt bridzsszalon is helyet kapott benne.

A cukrászdát 1984-ban államosították – utána Erkel néven működött – a rendszerváltás után pedig meglehetősen hányattatott sorsa volt: 1991-ben tégláig lebontották az üzletet, majd egy évtizedre bezárták. 2002-ben ismét megnyitották a felújítás után, de csak néhány évre.

A rövidesen ismét megnyíló Hauer belső újragondolását Enyvári Péter díszlettervezőre bízták, aki például a Pola Polában vagy Rózsavölgyi Szalonban is dolgozott. Az új vezetés szeretné, ha megmaradna a régi hangulat, és azt is tervezik, hogy a Hauer a környék egyik kulturális, szellemi központja legyen.

A süteményeket két mestercukrász vezetésével helyben készítik majd, lesz majd Hauer-krémes és marcipános-ananászos sütemény, amely a hely leghíresebb terméke volt egykor.

Még több édesség:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top