Magyarország kúl

Mesterszakácsa lett a népszerű újpesti étteremnek

A továbbiakban Újpest híres éttermét, a Központ Bisztrót mesterszakács fogja vezetni. Nem a konyha stábjában történt személyi változás, hanem az étterem fiatal és kreatív konyhafőnöke, Petrovszki Norbert tett sikeres mestervizsgát.

Petrovszki Norbert, az Újpest főterén működő  Központ Bisztró és a Calavera konyhafőnöke mesterszakács-képesítést szerzett.

A Magyar Köztársaság címerével ellátott mesterlevelét igazolja az általa összeállított izgalmas, nyári menüsor is. „A könnyed, kánikulai délutánokra tökéletes lazac steak mellé zöldborsó textúrákat álmodott, hideg marha consommé-t készített, amit a vendégek által megszeretett udon tészta és marha carpaccio gazdagít. A nyári választékban a gyümölcsök is nagy szerephez jutnak, egész nyáron idénygyümölcsből készül a tartalmas, hűs gyümölcsleves, a desszertek között pedig megtalálható a könnyed, roppanós tésztarétegek között pihenő gyümölcskrém, azaz az epres millefeuille, aminek ízét érlelt sajttal mélyíti el.”

A mesterszakács fontosnak tartja, hogy a jelenlegi trendek, a kedvelt alapanyagok ismerete mellett a tanulók, a jövő szakácsai tisztában legyenek a magyar konyha sajátosságaival, ismerjék az alapokat, merjenek rá építeni, tudjanak belőle táplálkozni. Petrovszki Norbert is ebben a szellemben vezeti a 2014-ben nyílt Központ Bisztró konyháját, ételeiben ötvözi a modern gasztronómia előnyeit a klasszikus fogások erényeivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top