Magyarország kúl

Egy griffmadár tart idegenvezetést kicsiknek

Rendhagyó idegenvezetést tartanak a pécsi székesegyházban. Hogy a gyerekek se unják el magukat, egy griffmadár-báb mesél a több száz éves épület titkos zugairól. A plüsst a kicsik imádják, a remek ötletet máshol is alkalmazni kellene.

Országosan is egyedülállónak számít az az idegenvezetés, amit nyár eleje óta tartanak a pécsi székesegyházban. A kicsiket egy Bonifác névre hallgató plüss griffmadár vezeti körbe, amiért a PécsMa.hu beszámolója szerint oda vannak a gyerekek.

A griff úgy van beállítva az ovisok szemében, mint aki szintén a székesegyház egyik lakója, és akivel minden titok megismerhető. Bonifác az ovisokkal szinte minden izgalmas és rejtélyes helyet bejár.

A bábot egy olyan idegenvezető mozgatja és „szólaltatja” meg, aki a gyerekek nyelvén is érthető információkkal szolgál. A program egyik legkedveltebb pontja, amikor a griffmadár a székesegyház egyik tornyába kalauzolja a gyerekeket és az ott lévő kőszobrokat – amik szintén griffmadarak – megmutatja– meséli a Bonifácot mozgató Strum Melitta turisztikai munkatárs.

Ebből is látszik, hogy Bonifác teljesen autentikus választás volt a Pécsi Egyházmegye részéről, ráadásul a bábot Szent Bonifác püspökről nevezték el.

„Nem egyszer hallottuk vissza a kollégáktól, ahogy a gyerekek bejönnek a székesegyházba és keresik Bonifácot, vagy például a toronyban található kőszobrokhoz kiabálnak lent a Szent István térről. Nekik ez hatalmas élményt nyújt, és biztosak vagyunk benne, hogy érdeklődésüket fenn is tudjuk tartani – tette hozzá Bozóky Anita, a Pécsi Egyházmegye főmunkatársa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top