Magyarország kúl

A hétvégén a bicikliseké a Hungaroring

Szombaton és vasárnap rendezik meg a Tour de Ring - Hétvége 2keréken elnevezésű fesztivált. Forma 1-es autók helyett ezúttal kerékpárok fognak száguldozni a Hungaroringen, és a szervezők a profi sportolókkal egyetemben a lelkes amatőröket és a bicikliken közlekedő családokat is várják a pályára.

A július végi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt két héttel a kerékpáron közlekedő családokat is várják a Hungaroringre – áll a szervezők keddi közleményében.

„Három csoportot vettünk célba: a hamisítatlan profikat, a kihívásokat kereső, edzett amatőröket és a családokat. A versenyünkön mindhárom célcsoport képviselői megtalálják számításukat” – beszélt Bogdán Csaba ötletgazda a néhány ezelőtt indult kezdeményezésről egy keddi sajtótájékoztatón.

A Hungaroring a több állomásból álló kerékpáros versenysorozat egyik stációja lesz, a versenyzők a 4381 méter kerületű aszfaltcsíkra a 24Kör kritériumversenyen szerezhetnek értékes pontokat. Bodgán Csaba ugyanakkor világossá tette, hogy a legizgalmasabb esemény egy másik helyszínen zajlik: ez a VelenceBike Ring24 nevű, non-stop egyéni és csapatváltó verseny lesz.  „A 24 órás ringkerülő viadal csúcsa több mint 700 kilométer, a hatfős csapatoknál pedig közel 800 kilométer” – hangsúlyozta.

A nem hivatalos sportolókat is várják viszont a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínére a hétvégén: az ingyenes programok közül a Ringkerülő Családi Túra rendőrségi biztosítással ad lehetőséget kerékpáros túrára a Hungaroring körüli utakon. A Kör elnevezésű esemény egy órát biztosít a résztvevőknek, hogy kipróbálják a Hungaroring új aszfaltját, amelyen két héttel később már a Forma-1-es autók versenyeznek, míg a KisPróba viadalon a gyerekek kipróbálhatják versenyképességeiket mind ügyesség, mind gyorsaság tekintetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top