Magyarország kúl

Párizsi filmfesztiválon nyert fődíjat a Sohavégetnemérős

Tavaly decemberben került a magyar mozikba Tiszeker Dániel rendező és Lévai Balázs producer első nagyjátékfilmje, a Sohavégetnemérős. A fiatal színházi színészekből és elsőfilmes alkotókból álló stáb márciusban a Magyar Filmdíjon átvehette a közönségdíjat, a film pedig tavasszal több nemzetközi fesztivál versenyprogramjába is bekerült.

A Sohavégetnemérős egyre több díjat hoz el. Főcímdala lett az Év Dala a Petőfi Zenei Díjon, most pedig egy rangos francia filmfesztivál fődíját zsebelte be.

Július 3-án az egyik legrangosabb francia független filmfesztivál, a Paris Art and Movie Awards fődíját kapta meg Párizs egyik legpatinásabb művészmozijában, a Le Cinema du Balzacban. A Sohavégetnemérős a legjobb film mellett legjobb rendező és legjobb vágás (Mészáros Attila) kategóriájában is kapott jelölést, végül a fesztivál fődíjának számító legjobb film díját nyerte el. A film alkotói közül Tiszeker Dániel rendező, Pataki Ádám operatőr, valamint Horváth András Dezső forgatókönyvíró videóüzenetben köszönték meg Le Cinéma du Balzacban tartott díjátadón az elismerést.

Magyar filmek, 2017

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top