Magyarország kúl

Járd be a Meseutat Noszvajon!

Mesék, kirándulás, mi kell még? Noszvaj "megépítette" a meseutat.

A Bükk déli kapujában, Egertől 10 kilométerre fekszik Noszvaj. A falucska különleges dolgot talált ki, meseutat épített ki a gyerekeknek.

“A tíz gyönyörű, kézzel festett illetve faragott házikóban egy -egy népmesét, és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetésindító kérdést rejtettünk el – mondta a Magyarország Kúlnak Czinkéné Szűcs Krisztina, a Noszvaj Táj- és Falugazda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Reméljük, hogy tanösvényszerű programunk nemcsak vidám és tartalmas családi kikapcsolódás lesz, hanem baráti időtöltésnek is jó. Elsősorban a gyerekekre gondoltunk, de a felnőttek is nagyon megszerették a meseutat. A tíz meseházikó egész évben, a hét minden napján végigjárható, bebarangolva a falu legszebb pontjait. A meseút kb. 7 km területen elhelyezett meseházikókból áll, amelyek egymástól különböző távolságokra vannak. Mivel önjáró program, a hossza 1-2 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható. A játszótér mellől még senki sem rohant tovább. Az útvonal babakocsival is végigjárható.”

Meseút   #meseut #noszvaj #kirandulas #mik

A post shared by Gubanc (@gubanc_gabi) on Jul 6, 2016 at 1:17am PDT

Mi lehet a Tündérkirály kútjában?; Hogyan utazott Árva Juliska farkas háton? Miként esett a híres betyár, Vidróczki Marci esete a noszvaji Borcsa nénével?

Csak néhány történet, ami a Meseúton megismerhető. A Zöldlevél Királyfi varázslatos meseházikója például a kicsi Bartók téren bújik meg egy fűzfa árnyékában.  A másik a bájos De la Motte kastély előtt található. Aki nem akar találomra sétálgatni, vásárolja meg a gyűjtőmappát (az ára 1500Ft). Ebben található a program bemutatása, egy térkép a Meseházikók helyével, és egy kaukció ellenében átvehető kulcs. A mappát a Harmónia kávézó és cukrászdában keressük.

#meseut#noszvaj#fun#walk#kids#fun#play#tale#countryside#

A post shared by ???? (@tucsok2380) on Mar 11, 2017 at 7:52am PST

Két különleges állomás

Az úton két különleges állomás van. Az egyik a Mesekönyv csere-bere pont. Itt a ládákban mesekönyvek lapulnak. Ha beteszünk egyet, kivehetünk egy másikat. Érdemes otthonról vinni néhányat, hogy tudjunk cserélni.

??☀️?#noszvaj #meseut #meseskishazikok#trollahatterben

A post shared by Preisz Anikó (@ancsa253) on May 24, 2017 at 9:19am PDT

A másik a Meglepetések ládája. Ide kincseket rejtettek el a már itt járt gyerekek, innen is választhatunk, és mi magunk is betehetünk egyet. Játékokat, kézműves dolgokat.

Még több kincs, még több titok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top