Magyarország kúl

Európa rejtett kincsei közé került a Balaton-felvidék

A 44 lenyűgöző, de kevésbé ismert helyszín közül a Balaton-felvidék az előkelő 15. helyre került.

A Mastercard Európa legjobb rejtett kincseit gyűjtötte össze egy útikalauzban. A válogatás két fő szempontja az volt, hogy lenyűgöző és árban elérhető úti célokat mutassanak be. Az kiadvány 44 helyszínt mutat be, a Balaton-felvidék a 15. helyre került.

A Balaton-felvidék kapcsán leírják, hogy a térség közel van a magyar tengernek nevezett Balatonhoz, ami Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava. Azt javasolják, hogy érdemes a Balatontól kicsit északabbra utazni, hogy elkerüljük a tömeget.

A Balaton-felvidéket Provence vagy Toszkána magyar verziójának nevezik, és méltatják a csodálatos panorámát, a kis falvakat, az öreg házakat és a festői éttermeket, illetve vendégházakat. Mindezt, teszi hozzá az útikalauz, megfizethető áron érhető el. Egy ebédet már 13 euróért (4000 forintért) meg lehet kapni, és szállást is taláni 20 euró (6200 forint) körül.

A lista első helyére a spanyolországi Asztúria és a Covadonga kolostor került, amelyet a máltai Mdina és Zebbug valamint az ausztriai Salzkammergut régió követ.

A területeknek számos kritériumnak kellett megfelelniük. Jelentsen újdonságot az átlagos turistáknak, kínáljon szabadidős és kulturális lehetőségeket, legyen látogatható az év nagy részében, legyen érdekes bármilyen nemű, korú, családi állapotú kirándulók számára, rendelkezzen megfelelő infrastruktúrával és persze kínáljon kártyás fizetési lehetőségeket. A helyszínek rangsorolásakor utazási bloggerek és turisztikai szakértők véleményét is figyelembe vették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top