Magyarország kúl

Magyar termék tarolhat a világpiacon

A HÉV szerelvényeken is megtalálható láthatatlan védőréteg védi már hónapok óta az utazókat.

Befújták az összes Hév szerelvényt, a kapaszkodókat, a jegykiadó automatát, az üléseket, sőt még a budapesti metróvonalak mozgólépcsőinek korlátjait is.  Ez a láthatatlan védőréteg a mérések szerint 90%-al csökkenti a mikroorganizmusok számát a kezelt felületeken.

“A kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, környezetbarát bevonatrendszer a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását – magyarázza a Magyarország Kúlnak Siska Mátyás kommunikációs vezető. – Azt, hogy a fémoxidok fény hatására a felületükön kialakult környezettel elpusztítják a baktériumokat, mikrobákat, már legalább 30 éve tudjuk. A titán-dioxidot az ipar már széleskörűen használja, nem számít vegyszernek – sőt, élelmiszer adalék anyagként is regisztrálták. Megtalálható a rágógumiban, a naptejben, a fogkrémben. Ha tehát a kezünkre kerül, mert megfogjuk utazás közben a Héven a kapaszkodót, semmi bajunk nem lesz tőle, viszont a felületen, amit befújtunk vele, egy évig a kórokozók nagy része elpusztul.”

Az összes Hév járat összes szerelvényét kezelték

Az anyag csak fizikai kopás hatására fogy el a befújt felületekről, ami lehet fém, de akár szövet is. Egy hónapja az utolsó HÉV szerelvényt is lekezelték. S hogy a föld alatt lévő Metróban hogy érvényesül a fény hatása?

“Kis fény is elég, és nem kell természetesnek lennie – mondja Siska Mátyás. – Az anyag színtelen, szagtalan, tapintásra nem lehet érzékelni. A sikere épp ebben áll, ezért alkalmazzák találmányt már az élelmiszeriparban, a járműiparban, és az egészségügyben is.”

A magyar innováció nemzetközi terjeszkedése szempontjából óriási jelentőségű, hogy Közép- és Kelet-Európai Országok és Kína Egészségügyi Miniszteri csúcstalálkozójához kapcsolódó „Egészség Kapuja” Egészséggazdasági Konferencia és Kiállítás keretein belül Li Bin kínai Egyészségügyi Miniszter asszony és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében a gyártó Resysten Hungary Kft. és a TitanPE Technologies stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. A világ egyik vezető nanotechnológiai gyártópartnerével együttműködve új távlatok nyílnak a bevonatrendszer kontinenseken átívelő alkalmazása előtt. A stratégiai együttműködési megállapodás alapján a felek elősegítik a bevonatrendszer piaci jelenlétének erősödését a nemzetközi piacokon, illetve megvizsgálják a nanotechnológiára épülő termékek magyarországi gyártásának lehetőségét is az európai piacra.

 

Ezek is értünk vannak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top