Magyarország kúl

5 magyar szépségkirálynő, akire már alig emlékszünk

A Miss Hungaryt először 1929-ben rendezték meg, az ország legszebbje akkor egy keszthelyi lány, Simon Böske lett. A világháború alatti és utáni évtizedekben sokáig nem rendeztek hazánkban szépségversenyt. Aztán ez megváltozott.

A nyolcvanas évek közepétől kezdve ugyanis egy sornyi szépségversenyt rendeztek Magyarországon, a Miss World Hungaryn éppen vasárnap este hirdettek győztest. Akadnak szépségkirálynők, akik meglovagolták a népszerűséget és a nevük azóta is a köztudatban maradt, de sokan, akarva vagy akaratlanul, lemondtak a celebségről. Mutatunk öt szépségkirálynőt, akikről már nem, vagy alig hallunk:

Gerlóczy Magdolna

Gerlóczy Magdolna 17 évesen nyerte meg a magyar versenyt 1989-ben, és a világversenyen is bekerült az első tízbe. Ezután néhány hazai reklám- és tévéfilm után külföldön kezdett modellkarrierbe, és Torinóban szerzett diplomát. Későbbi férjével már a hazatéresse után találkozott, mára háromgyermekes édesanya.

Pinterest

undefined

Bodri Krisztina

A 2007-es Miss World Hungary szépségirálynője nem a reflektorfényt választotta, a verseny után hozzáment Seffer István plasztikai sebészhez. Bodri Krisztina a jogi egyetemet is elvégezte.

Bodri Krisztina

Freire Szilvia

Bodri Krisztina után egy évvel jutott ki a világversenyre. A magyar anyától és portugál apától született lány kilencéves koráig kisebb megszakításokkal ugyan, de Afrikában élt. Sokat hangoztatta, hogy mennyire szeret pókerezni.


Serdült Orsolya

2009-ben ő lett Miss World Hungary, és 2009 decemberében Magyarországot képviselte a Miss World 2009 versenyen Dél-Afrikában, ahol a házi versenyeken sikerült elhoznia egy bronzérmet sport kategóriában. Bár természetesen eleget tett a szépségkirálynőséggel járó médiaszerepléseknek, nem lett belőle celeb.

Konkoly Ági

A 2012-es Miss Universe Hungary győztese a verseny után nagyon sikeresen építette a modellkarrierjét, de közben anyai örömökre is vágyott. Megszületett a kislánya a most nagyjából egyéves Zoé. Nemrég azt nyilatkozta, hogy a férjével hamarosan vállalnak még egy gyereket.

Konkoly Ági

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top