Magyarország kúl

60 udvart díjaztak Bordányban, mert annyi bennük a virág

A Csongrád megyei település önkormányzata díjat alapított a virágos porták elismerésére. Rögtön 60 házat jutalmaztak.

Egészen különleges növényekkel is találkozhat az ember, ha a bordányi utcákat járja. A Délmagyar ugyanis beszámolt a Virágos Bordányért díjról, amelyet most alapított a Csongrád megyei község vezetése.

A 60 díjazott porta egyike Gyuris Sándorné Máriáé, akinek még Szíriából érkezett pálmafái is vannak, ezeket a fia hozta egy évtizede Damaszkuszból. „ Tetszett nekik a bordányi klíma, sok mag kihajtott, amelyek közül végül kettőt tartottam meg. Lassan kinövik a szobát, ahova télire viszem be a növényeket, ezért a terveim szerint hamarosan valamelyik helyi intézménynek ajándékozom őket” – magyarázta a Bordányban élő Mária.

Szerencsére nehéz helyzetben voltunk, hiszen ennél jóval több ingatlantulajdonos munkáját tudtuk volna elismerni. Nagyon sok szép rendezett és virágos ház van Bordányban, ezt a faluszépítő munkát ezúton is köszönjük mindenkinek! Aki most esetleg nem részesült díjban, annak sincs oka szomorkodni, hiszen szeretnénk hagyományt teremteni az eseményből, így a Pünkösd Feszten ezentúl minden évben kiosztjuk ezen elismeréseket ismondta Kiss-Patik Péter alpolgármester, ötletgazda.

Címlapi képünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top