Magyarország kúl

Sikersztori: nagyon bejött a Balatonföldvári Kilátó

Egy év alatt a Balaton déli partjának egyik legfelkapottabb látványossága lett az ottani kilátó és a hozzá kapcsolódó látogatóközpont.

A Kapospont mindehhez azt is hozzáteszi, hogy a létesítménybe eddig csaknem hatvanezren váltottak belépőt az elmúlt egy évben. A kilátó és a látogatóközpont különlegessége, hogy a téli szezonban is nyitva áll a közönség előtt, de most nyár van, süt a nap, tisztább az idő, érdemesebb ilyenkor menni.
A létesítményben állandó kiállítás kapott helyet, ami , majd 400 négyzetméteren a Balatont és a balatoni hajózás és vitorlázás történetét mutatja be terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel és szimulátorokkal.
A kilátótorony magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon Balatonakarattyától egészen Keszthelyig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve még erősebb a látvány.

(Borítókép innen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top