Magyarország kúl

Balatoni példát követ Csongrád megye

Azon belül is Hódmezővásárhely, ahol elég erős a biciklis élet.

Másfélszer annyi bicikliutat építenek hamarosan Vásárhely környékén, mint amennyi most a városban van, a cél, hogy a Balatonhoz hasonló kerékpáros turisztikai központ legyen Vásárhelyből – írja a Délmagyar.
Vásárhelyt és környékét a Modern Városok Programban kerékpáros turisztikai központtá akarják fejleszteni. Hegedűs Zoltán alpolgármester a lapnak elmondta, hogy a tervek szerint 11 milliárd forintból 117 kilométer hosszúságú bicikliutat építenek: a tervezés még az idén megtörténhet, a munkák pedig jövőre startolhatnak. “Azt szeretnénk, hogy Vásárhely a Balatonhoz és a Tisza-tóhoz hasonlóan kerékpáros cél és központ legyen. Jelenleg 70 kilométernyi bicikliúttal rendelkezünk, ezek zöme belterületen van, az új szakaszok mind külterületen és a város környékén lesznek” – mondta Hegedűs. Elvezetnek majd például a csomorkányi templomromig, Kardoskútig, a székkutasi Piroska-házig és Derekegyházra is. A tervek szerint pihenőket létesítenek, ahol a javításhoz szükséges szerszámok is lesznek.

A Délmagyar egy sornyi helyi lakost megszólaltatott, a fejlesztésnek mind örülnek. Tülkös Ildikó idegenforgalmi referens, a vásárhelyi Tourinform-iroda vezetője elmondta: a gyalogos és kerékpáros turizmus nagy lehetőség, jelenleg is van már – füzetbe szerkesztve, térképpel – 30 választható túraútvonal. A kerékpárutak 117 kilométeres bővítése nagyobb kínálatot, több programlehetőséget jelent a környékbeli látnivalókhoz. Jövő héten hétfőn és kedden túravezetői tanfolyamot tartanak. “Legutóbb egy 10-12 fős fővárosi csoport Makóról kerekezett át hozzánk, és tekintette meg a nevezetességeket” – tette hozzá Tülkös.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top