Magyarország kúl

Magyar tervezők fesztiválszettjét választotta a Finlandia, mutatjuk

Hazai grafikusoknak és tervezőknek írtak ki pályázatot, hogy megalkossák a finn vodkamárka idei fesztiválszettjét.

Három hetük volt a hazai grafikusoknak, divattervezőknek és alkotni vágyó kreatívoknak, hogy megtervezzék a Finlandia Vodka idei fesztiválszettjeit a Balaton Sound Fesztiválra. Összesen 30 alkotás érkezett az ArtHungry.com oldalára, amelyeket hat fős zsűri értékelt. A zsűri végül két alkotást nevezett meg első helyezettként, így Jásdi Juli és Tóth Zsófi vehette át a nyertesnek járó okleveleket és jutalmakat.

Jásdi Juli és Tóth Zsófi, a két nyertes

„Less ordinary stílust kellett alkotni, azaz eltérni a megszokottól, kicsit mást adni, mint amit várnak. Ezzel a szlogennel engem rögtön megszólított a pályázat – mondja a Magyarország Kúlnak Jásdi Juli (21), aki a Magyar Képzőművészeti Egyetem harmadéves diákja. – Tervező grafikus szakos vagyok, s bár korábban nem indultam egy pályázaton sem, most kivételt tettem, mert amint elolvastam a felhívást a suli oldalán, kipattantak az ötleteim. Végül az első gondolatoktól a megvalósításig négy-öt nap alatt jutottam el. Egyszerűen most először éreztem úgy, hogy van esélyem, és ez be is jött. Az első helyet végül ketten kaptuk megosztva. Az én kollekciómba a rénszarvasok, mint a márka logója benne maradtak, de hozzá képzeltem azt is, mit jelent a Balaton vagy mit jelent a buli. Mit jelent nyáron egy fiatalnak elmenni valahová szórakozni.”

Jásdi Juli nyertes terve

A nyertes pályamunkákból készült fesztiválszetteket a Balaton Sound Fesztiválon láthatja először a közönség.

A magyar tervezők másban is sikeresek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top