Magyarország kúl

Közel kétszázan futottak az Ultrabalatonon a beteg gyerekek gyógyulásáért

A Mosoly Alapítvány a terápiás foglalkozásaikon részt vett gyerekekkel és közel 200 támogatóval futotta körbe a hétvégén a Balatont. A 218 kilométeres távot váltóban súlyos betegségeikből felépült gyerekek is teljesítették.

Az Ultrabalaton Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenye, idén rekordszámú résztvevővel zajlott: a kétnapos versenyen 1000 csapat, mintegy tízezer ember kerékpáron vagy futva, egyénileg vagy váltócsapatban kerülte meg a Balatont. A 218 kilométeres távon a Mosoly Alapítvány is részt vett 21 „mosolyos” gyerekkel, és közel kétszáz támogatóval, akik pedig adománygyűjtő céllal futották körbe a tavat.

A súlyos betegségből gyógyult, pszichoszomatikus zavarral élő, illetve látássérült gyerekek váltóban, 47 szakaszban tudták le végül a távot, így nagyjából 4-7 kilométeres szakasz jutott mindenkire a csapatból. A versenyre hónapokon keresztül készültek a gyerekek, ami fontos motivációt jelentett a gyógyulásukban. A rendszeres edzéseken és a versenyen átélt sikerélmények ugyanis önbizalmat adtak a gyerekek számára, a velük foglalkozó szakemberek pedig örömmel állapíthatták meg, hogy mindez pozitívan hatottak állapotukra.

Az egy-egy szakaszon hozzájuk csatlakozó támogatók, adománygyűjtő futók viszont még az éppen kórházban gyógyuló gyerekek Mosoly-terápiáira gyűjtöttek. Az alapítvány szerint az elmúlt kilenc évben 1321 futó csatlakozott a Mosoly Váltóhoz, 5923 km-t tettek meg, amellyel összesen 42 853 925 forint támogatást gyűjtöttek össze az alapítvány javára. „Ez idén eddig újabb 9,7 millió forinttal egészült ki, de a célunk az, hogy ebben az évben is elérjük a 10 milliót” – mondta Adorján Katalin, a Mosoly Alapítvány vezetője, aki egyben megköszönte a lelkes résztvevők támogatását.

A Mosoly Alapítvány ingyenes művészeti terápiáival segíti a súlyos, életet veszélyeztető vagy hosszú, krónikus betegséggel élő gyerekeket a gyógyulásban.  A zene-, mese- és művészetterápiás foglalkozások segítik a hosszú orvosi kezelések alatti lelki rehabilitációt, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, és megerősödve induljanak el a gyógyulás útján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top