Magyarország kúl

5 játék a 80-as évekből

Szívet melengető időutazásra invitálunk benneteket. Ti emlékeztek még a 80-as évek játékaira? Melyik volt a kedvencetek?

Remek érzés nosztalgiázni egy kicsit, ráadásul néha több mint 30 évet utazunk, hiszen a 80-as évek játék divatjára a még régebbi gyerekjátékok is nagy hatással voltak.

Búgócsiga
A kisgyerekek még nem elemmel működő, zenélő, ordító, villogó játékokkal játszottak, vagy kicsiknek készített applikációkkal a tableten, hanem a látványosan mozgó, színes és különleges búgó hangot kiadó búgócsigákkal. Amik a a szépen kidolgozott mintájuk miatt nem csak mozgó állapotban voltak látványosak.

Pinterest

undefined

Építőjátékok

Az építéshez  is más volt az alapanyag. Ma már a Lego a menő, akkor sima fakockákból alkottuk meg a fantáziánk szerinti építményeket. Ennek is meg volt a maga bája.

Pinterest

undefined

Vagy ott volt a Babilon építőjáték. Színes gömböket tudtunk egymáshoz erősíteni pálcikákkal és ezekből létrehozni mindenfélét.

Pinterest

undefined

Kiskonyha

A kiskonyha ma is nagyon menő a lányok körében, de folyamatosan fejlődött az évek folyamán. A 80-as években még elég kezdetleges volt néhány aprócska lábas, egy “főzőlap” és sütő. Szerettük ezt is.

Pinterest

undefined

Kugli

A kugli is nagyon kedvelt volt, a legjobb kültéri játék, amivel akár órákig is el lehetett játszani az udvaron, azon versenyezve, hogy ki tud több fabábút eldönteni. Ennek a kugli játéknak már a doboza is igazi retro hangulatot áraszt:

Pinterest

undefined

Gazdálkodj okosan!

A Gazdálkodj okosan a társasjátékok ásza volt, azon izgulhattunk, hogy mit nyerünk a lottón és, hogy sikerül-e a start mezőre lépnünk. Én még ma is szívesen játszom vele, jó érzés 25 ezerért szobabútort venni és a lakás ára is igazán baráti.

Pinterest

undefined

Még több régi játék itt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top